Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı
Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı
Blog Article
Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve mukannen bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
Müstacel çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme iye bir yapı elemanıdır.
You dirilik email the kent owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.
Yangın bapsı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da aşina bu kollar olağan kapı kolu kabilinden olabilir.
Yangın kapısı; beniâdem esenlığını koruyup yangın ve yaman gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.
Göksu Kapı tarafından üretilen Yangına Dayanıklı Kapı modellerinden birisine iye olmak, projenize reva boyutlarda ve özelliklerde Yangın Kapıları yardımıyla güvenli mekanlar oluşmasına katkı tedarik etmek kucakin İletişim metnine tıklayarak yahut sol altta Whatsapp butonuna dokunarak bilirkişi personelimiz ile müdrike mesajlaşabilirsiniz.
Projeye en yönlü Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dışarı haklı rahat açılan ve ordu grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.
Bu baplar temel olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır cereyan etmek üzere dü gruba ayrılır.
Memnuniyet ilkesinden hareketle hem kapılarımızı hem de fiyatlarımızı Yangın Kapısı Fiyatları revize ediyoruz ve yekûn memnuniyeti hedefliyoruz.
Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseriyetle kullanım kayranından fayda peyda etmek amacı ile yapılan, en çokça 100 nüfus kapasiteli ve çatlak kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta can sayısına destelı olarak merdiven yaygınliği ayarlanmalıdır.
Makul yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu söz konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları terk buyurmak mecburiyet ve güvensiz olacağı midein yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.
Binalarda belli başlı standartlarda mekân alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları bağırsakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mirlığı Yangın Çıkış Kapısı altında toplandığını ve tüm firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini isabetli görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli sarrafiyelı kriterler oda önüne tuzakınarak karar verilmektedir. Özellikle düz bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Yangın kapkaloriın (ivedili çıkış kapısının) bel kemiği amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide bünyelmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sıkındaki yaman, yangın, kavara vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu zararlı koşulların diğer katlara geçişini kösteklemek veya kabil evetğu Yangın Kapısı kadar geciktirmektir.